Logo strony
Jajka faszerowane pieczarkami
 
Dziś proponuję starą jak świat przystawkę, czyli jajka faszerowane pieczarkami i natką pietruszki. Znacie? W moim rodzinnym domu to stały element wielkanocnego stołu.
 
jajka faszerowane pieczarkami
 

Jajka faszerowane pieczarkami

 
Składniki:
3 jajka
150 g pieczarek
garść świeżej natki pietruszki
1 łyżeczka majonezu
sól
pieprz
 
Jajka gotuję na twardo 8 minut, studzę i obieram ze skórki. Kroję na połówki i łyżeczką delikatnie wyjmuję żółtka. 
 
Pieczarki obieram i kroję w bardzo drobną kostkę. Podsmażam na patelni, aż wyparuje sok z pieczarek. 
 
Żółtka jajek z łyżeczką majonezu rozcieram widelcem na gładką pastę. Dodaję pieczarki, poszatkowaną natkę pietruszki i wszystko dokładnie mieszam. Doprawiam solą i pieprzem wedle uznania. Ja lubię z dużą ilością pieprzu. 
 
Farsz wykładam na połówki białek jajka. Ozdabiam odrobiną majonezu i listkami młodej natki pietruszki. 
 
Spodobało Ci się? Udostępnij, przypnij, podziel się z innymi:

powiązane wpisy

Kopiowanie i rozpowszechnianie w jakiejkolwiek formie treści i zdjęć bez zgody greencookies.pl jest zabronione
© 2012-2025 greencookies.pl (wege.qkiz.pl) Google+
do góry