Logo strony
Masło pomidorowe
 
masło z suszonymi pomidorami
 

Masło pomidorowe

 
Składniki:
100 g masła
3 łyżki drobno pokrojonych suszonych pomidorów
1 ząbek czosnku (opcjonalnie)
 
Masło wyjmuję z lodówki i pozostawiam na około 30 minut w temperaturze pokojowej, aby zmiękło.
 
Suszone pomidory kroję na drobne kawałki. Dodaję miękkie masło. Ząbek czosnku obieram, wyciskam przez praskę i dodaję do masła z pomidorami. Wszystko rozdrabniam blenderem przez chwilę. 
 
Masło zawijam w folię i chowam do lodówki na kilka godzin, aby stwardniało.
 
Spodobało Ci się? Udostępnij, przypnij, podziel się z innymi:

powiązane wpisy

Kopiowanie i rozpowszechnianie w jakiejkolwiek formie treści i zdjęć bez zgody greencookies.pl jest zabronione
© 2012-2024 greencookies.pl (wege.qkiz.pl) Google+
do góry