Kotlety z boczniaków są rewelacyjne. Ktoś może kręcić nosem z powodu bułki tartej czy smażenia... Nieważne. To wszystko staje się nieważne jak dostaniesz talerz z gorącymi jeszcze kotletami z boczniaków. Ten smak uzależnia. I niewątpliwie niejedna osoba będzie chciała oddać Ci swojego schabowego w zamian za boczniaczki. ;) Dodatkową zaletą jest ekspresowe przygotowywanie. A takie potrawy przecież lubimy najbardziej.
Kotlety z boczniaków
Składniki:
boczniaki
jajko
otręby pszenne
bułka tarta
sól
pieprz
olej do smażenia
Wbijamy jajko do głębokiego talerza i roztrzepujemy. Jajko solimy i pieprzymy. Moczymy w nim boczniaki. Następnie obtaczamy je w panierce z bułki tartej i otrębów pszennych w proporcji 2:1. Smażymy grzyby na gorącym oleju z obu stron. Podajemy od razu gorące z ziemniakami czy kaszą i ulubioną surówką.