Logo strony
Kotlety z boczniaków
 
Kotlety z boczniaków są rewelacyjne. Ktoś może kręcić nosem z powodu bułki tartej czy smażenia... Nieważne. To wszystko staje się nieważne jak dostaniesz talerz z gorącymi jeszcze kotletami z boczniaków. Ten smak uzależnia. I niewątpliwie niejedna osoba będzie chciała oddać Ci swojego schabowego w zamian za boczniaczki. ;) Dodatkową zaletą jest ekspresowe przygotowywanie. A takie potrawy przecież lubimy najbardziej.
 
Kotlety z boczniaków w panierce
 

Kotlety z boczniaków

  
Składniki:
boczniaki
jajko
otręby pszenne
bułka tarta
sól
pieprz
olej do smażenia
 
Wbijamy jajko do głębokiego talerza i roztrzepujemy. Jajko solimy i pieprzymy. Moczymy w nim boczniaki. Następnie obtaczamy je w panierce z bułki tartej i otrębów pszennych w proporcji 2:1. Smażymy grzyby na gorącym oleju z obu stron. Podajemy od razu gorące z ziemniakami czy kaszą i ulubioną surówką. 
 
Spodobało Ci się? Udostępnij, przypnij, podziel się z innymi:

powiązane wpisy

Kopiowanie i rozpowszechnianie w jakiejkolwiek formie treści i zdjęć bez zgody greencookies.pl jest zabronione
© 2012-2024 greencookies.pl (wege.qkiz.pl) Google+
do góry