Logo strony
Mrożone winogrona
 
Widzę, że ostatni przepis na mrożoną herbatę spodobał się Wam i cieszy się dość dużą popularnością. Dziś chciałam Wam pokazać kolejny szybki i prosty sposób, jak można przyjemniej przetrwać panujące obecnie upały. A podpatrzyłam go w 16 numerze magazynu Kukbuk. Przepis może nie jest zbyt odkrywczy, ale wart przypomnienia i zrealizowania. 
 

Mrożone winogrona

 
Słodkie i dojrzałe winogrona należy umyć, osuszyć i schować do zamrażarki na minimum 2 godziny, aż całkowicie zamarzną i będą twarde. Należy je spożywać od razu po wyjęciu z zamrażarki. 
 
Najlepiej spiszą się winogrona bezpestkowe, ale te z pestkami też będą ok. 
 
Zamarznięte winogrona będą niczym winogronowy sorbet w kulkach. Prawda, że proste? W takim razie Wy wkładacie owoce do zamrażarki, a ja zmykam szukać wody dla ochłody :) Przed komputerem jest zdecydowanie za gorąco.  
 
mrożone winogrona
 
Spodobało Ci się? Udostępnij, przypnij, podziel się z innymi:

powiązane wpisy

Kopiowanie i rozpowszechnianie w jakiejkolwiek formie treści i zdjęć bez zgody greencookies.pl jest zabronione
© 2012-2024 greencookies.pl (wege.qkiz.pl) Google+
do góry