Widzę, że ostatni przepis na mrożoną herbatę spodobał się Wam i cieszy się dość dużą popularnością. Dziś chciałam Wam pokazać kolejny szybki i prosty sposób, jak można przyjemniej przetrwać panujące obecnie upały. A podpatrzyłam go w 16 numerze magazynu Kukbuk. Przepis może nie jest zbyt odkrywczy, ale wart przypomnienia i zrealizowania.
Mrożone winogrona
Słodkie i dojrzałe winogrona należy umyć, osuszyć i schować do zamrażarki na minimum 2 godziny, aż całkowicie zamarzną i będą twarde. Należy je spożywać od razu po wyjęciu z zamrażarki.
Najlepiej spiszą się winogrona bezpestkowe, ale te z pestkami też będą ok.
Zamarznięte winogrona będą niczym winogronowy sorbet w kulkach. Prawda, że proste? W takim razie Wy wkładacie owoce do zamrażarki, a ja zmykam szukać wody dla ochłody :) Przed komputerem jest zdecydowanie za gorąco.