Logo strony
Lemoniada kokosowa
 
Ostatnio podawałam przepis na mleko kokosowe, które każdy może zrobić sam w domu. Było mi potrzebne właśnie do dzisiejszej lemoniady kokosowej. Jak sama nazwa wskazuje dominuje tu smak cytryny i kokosa. Z lodem lemoniada super sprawdza się w gorące dni.
 

Lemoniada kokosowa

 
Składniki:
400 ml domowe mleka kokosowego
sok z 1 cytryny
3 – 4 łyżki miodu (albo cukru rozpuszczonego w odrobinie wody)
 
Dodatkowo:
kostki lodu
 
Do chłodnego mleka kokosowego wyciskamy sok z 1 cytryny (można również z limonki) i dodajemy płynnego miodu. Jeśli nie macie w chwili obecnej miodu albo nie możecie go jeść, można go zastąpić cukrem rozpuszczonym w odrobinie ciepłej wody. 
 
Na koniec do lemoniady wrzucamy kilka kostek lodu. Podajemy od razu.
 
Mleko kokosowe lubi się rozwarstwiać, więc przed wypiciem lemoniady kokosowej dobrze jest dokładnie ją wymieszać. 
Spodobało Ci się? Udostępnij, przypnij, podziel się z innymi:

powiązane wpisy

Kopiowanie i rozpowszechnianie w jakiejkolwiek formie treści i zdjęć bez zgody greencookies.pl jest zabronione
© 2012-2021 greencookies.pl (wege.qkiz.pl) Google+
do góry