Logo strony
Lody brzoskwiniowe
 

lody brzoskwiniowe

 

lody brzoskwiniowe domowe
 

Przepis na lody brzoskwiniowe

 
Składniki:
1 puszka brzoskwiń z syropem 800 g (a najlepiej własne brzoskwinie w syropie ze spiżarki)
4 łyżeczki cukru trzcinowego nierafinowanego 
100 ml śmietanki 36% (0,4 szklanki)
 
Cukier trzcinowy dobrze byłoby zmielić – nie jest to jednak konieczne. Cukier i brzoskwinie razem z syropem rozdrabniamy blenderem na gładką masę. W oddzielnej misce ubijamy śmietankę i dodajemy do brzoskwiń i cukru. Wszystko mieszamy i (jeśli nie mamy maszynki do lodów) wstawiamy do zamrażalnika. Średnio co 1 godzinę lody miksujemy, aby były bardziej puszyste i nie powstały kryształki lodu.
Przed podaniem dobrze jest wyjąć lody z zamrażarki około 10 minut wcześniej. Można podawać z innymi lodami, świeżymi owocami czy bitą śmietaną.  

Spodobało Ci się? Udostępnij, przypnij, podziel się z innymi:

powiązane wpisy

Kopiowanie i rozpowszechnianie w jakiejkolwiek formie treści i zdjęć bez zgody greencookies.pl jest zabronione
© 2012-2020 greencookies.pl (wege.qkiz.pl) Google+
do góry