Logo strony
Domowe wafelki kakaowe
 
Powinien chyba powstać oddzielny katalog na stronie z przepisami pod tytułem smaki z dzieciństwa. Co to za urok w tych daniach, iż nie są może jakoś wyjątkowo oryginalne ani zdrowe a tak chętnie się do nich wraca? Przynajmniej od czasu do czasu. ;)
 
Domowe wafle kakaowe
  

Domowe wafelki kakaowe 

Składniki:
200 g rozpuszczonego masła
8 łyżek wody
4 łyżki kakao
1 szkl. mleka w proszku
3/4 szkl. cukru
 
Dodatkowo:
wafle
orzechy ziemne
 
Do garnuszka wlewamy wodę i wsypujemy cukier oraz kakao. Gotujemy kilka minut, aż cukier się rozpuści. Następnie zestawiamy z ognia. Dodajemy masło i mleko w proszku. Wszystko mieszamy na jednolitą masę.
 
Od razu nakładamy na wafle cienką warstwę masy i układamy jeden na drugi. Pozostawiamy odrobinę masy. Wafle wstawiamy na około godzinę do lodówki i przygniatamy je na przykład deską. Po tym czasie wafle wyjmujemy. Wierzch smarujemy pozostałą częścią masy i posypujemy poszatkowanymi orzechami ziemnymi. Przechowujemy w lodówce.
 
Spodobało Ci się? Udostępnij, przypnij, podziel się z innymi:

powiązane wpisy

Kopiowanie i rozpowszechnianie w jakiejkolwiek formie treści i zdjęć bez zgody greencookies.pl jest zabronione
© 2012-2021 greencookies.pl (wege.qkiz.pl) Google+
do góry