Logo strony
Witamina A - występowanie
 

Witamina A - występowanie

 
Witamina A należy do grupy witamin rozpuszczalnych w tłuszczach i magazynowanych w organizmie. Dobrze jest zatem pamiętać, aby produkty bogate w tą witaminę jeść z odrobiną tłuszczu. 
 
Największe ilości witaminy A znajdziemy w takich roślinach jak marchewka, natka pietruszki, szpinak, brokuł, arbuz, mandarynki, grejpfrut, kapusta pekińska, zielony groszek, dynia, pomarańcza, brzoskwinia, sałata oraz w takich produktach jak masło, żółtka jaj oraz śmietana.
 
występowanie witaminy A w produktach roślinnych 
 
Spodobało Ci się? Udostępnij, przypnij, podziel się z innymi:

powiązane wpisy

Kopiowanie i rozpowszechnianie w jakiejkolwiek formie treści i zdjęć bez zgody greencookies.pl jest zabronione
© 2012-2017 greencookies.pl (wege.qkiz.pl) Google+
do góry